Geen producten (0)

Vergulde ring groene steen

€ 47,00
Op voorraad
Omschrijving

Prachtig gemaakte, grote vergulde ring met groene steen. Zie hierbij ook de mooi bewerkte randen en onderzijde. Deze mogen zeker worden gezien. De ring is gemerkt 'GdB' wat betekent 'Gold Bond'. Er zijn verschillen in methode en dikte van de vergulding oftewel het voorzien van een sieraad van een goudlaagje. Bij Gold Bond moet het goudlaagje minstens 5% bedragen van het totale gewicht van het sieraad en het is hiermee de dikst mogelijke laag vergulding. De ring is in zeer goede conditie met enkele zeer lichte draagsporen op de band.

 

Vergulding betekent niets meer en niets minder dan een goudlaagje aanbrengen op een basismetaal. Belangrijk bij vergulde sieraden is te weten dat een goede behandeling van het sieraad bepaalt hoe lang het sieraad mooi blijft. Bij gebruik van het sieraad slijt uiteindelijk de goudlaag en houd je het basismetaal over. Je sieraad afdoen als je je handen wast, of als je je handen insmeert, en ze goed opbergen, d.w.z. 'los' van andere sieraden, is daarom belangrijk als je je sieraad zo lang mogelijk mooi wilt houden.

 

Conditie:


Maat/size:
Kop ring:

Zeer goed
Lees hier meer over vintage en conditie . . . .

17,8 mm
3,9 x 2,4 cm

  

 

Stunning large ring with green oval stone. The ring is marked GdB which is short for Gold Bond, the thickest kind of goldplating possible. The layer of gold needs to be 5% of the total weight. In very good vintage condition with some very light wear on the band..


More about vintage and condition . . . .

mail me

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Tags: aventurijn, aventurine, jade, smaragdgroen, emerald, green