Geen producten (0)
Geen producten (0)
Nieuw
Lucite 20s flapper girl brooch with rhinestones - Bliinkt Lucite 20s flapper girl brooch with rhinestones - Bliinkt Lucite 20s flapper girl brooch with rhinestones - Bliinkt
1 2 3
 

20's 'flapper girl'

€ 27,00
Op voorraad
Omschrijving

Crémekleurige plastic 'flapper girl' broche met heldere strass.

 

Wat is een 'flapper girl'?
Een flapper girl is de benaming voor een nieuwe generatie zeer zelfbewuste, onafhankelijke vrouwen in de jaren '20. Vrouwen die weigerden mee te gaan in de heersende gangbare normen en met sociale conventies. Dit alles was gevoed door de voorliggende jaren. Jaren waarin vrouwn tijdens WO I gewend waren te werken, een inkomen te hebben, auto te rijden etc. Dat was niet iets dat ze bereid waren op te geven. Het werd een generatie van geëmancipeerde vrouwen. Vrouwen die hun haar kort knipten (vaak bob), auto reden, dronken, korte rokken droegen, gingen dansen, jazz en ook de Charleston waren heel populair. Ook gingen ze zich anders kleden. De korsetten werden afgeschaft, wat ook fysiek meer vrijheid gaf, sporten werd mogelijk. De jurken werden korter. de modellen recht, mouwloos en vaak met veel kralen. In 1920 kregen ze stemrecht, en ook kwam er anticonceptie op de markt. De hang naar zelfstandigheid en onfhankelijkheid én meer mogelijkheden resulteerde in de wens voor meer economische, politieke en sexuele vrijheid. Hieruit ontstond deze nieuwe generatie.

 

Conditie:

Hoogte:
Breedte:

Zeer goed
Lees hier meer over vintage en conditie . . . .

3,5 cm
8 cm

  

 

Cream coloured lucite brooch with clear rhinestones depicting a flapper girl from the 20s. In very good vintage condition.

More about vintage and condition . . . .

mail me

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Tags:

Ook interessant