Geen producten (0)
Geen producten (0)

Millefiori ketting Italy

€ 74,00
Op voorraad
Omschrijving

Kleurige Millefiori-ketting uit Murano, Italië. Millefiori-sieraden worden gemaakt middels een oude, ingewikkelde techniek en worden van oudsher gemaakt op Murano. Een ketting met prachtige, kleurige kralen en een 'jump ring-slotje'. De grotere kralen zijn egaler en minder ongelijkmatig dan de kleinere kralen. Aan de kleinere kralen kun je zien en voelen dat ze uit verschillende stukjes zijn opgebouwd. De kralen worden beschermd door metalen filigrain kapjes en van elkaar gescheiden door langwerpige mini-glaskraaltjes.

 

Millefiori + Murano
De betekenis van het Italiaanse woord Millefiori is 'duizend bloemen'. Millefiori wordt gemaakt uit een glazen staaf die uit meerdere lagen bestaat. Door de verschillende lagen samen te voegen kan een bepaalde vorm worden verkregen. Meestal is deze vorm ster- of bloemvormig. Deze staaf wordt dan in kleine stukjes gesneden. Deze cilindrische stukjes dragen de naam 'murrine'. Verschillende stukjes murrine worden vervolgens in een bepaald patroon in een mal geplaatst en aan elkaar gesmolten in de oven.

Millefiori wordt gemaakt op Murano. Het eiland van de glaskunstenaars.
Murano wordt vaak genoemd als één eiland, maar het bestaat eigenlijk uit een aantal kleine eilandjes in Venetië, met elkaar verbonden door bruggen. Alle glasblazers uit Venetië werden in 1291 gedwongen te verhuizen naar Murano. Vanwege het brandgevaar wat het glasblazen zou kunnen opleveren wilde men het buiten de bebouwing houden. Een andere reden voor de verhuizing zou zijn naar verluid dat de geheimen van het glasblazen op deze manier veiliger zouden zijn. De geheimen van deze Venetiaanse glaskunst mochten niet door worden verteld en de glaskunstenaars zaten feitelijk gevangen op Murano. Glas is nog steeds het belangrijkste product op Murano. Als glas Murano wordt genoemd maar het niet gemaakt is op Murano, is het geen Murano.

 

Designer:

Conditie:

Lengte:

Murano, Italy

Zeer goed, de minikraaltjes enige verwering binnenzijde, zie foto's
Lees hier meer over vintage en conditie . . . .

61 cm

  

 

A colourful Millefiori necklace made in Murano, Italy. The larger beads are more smooth then the smaller beads where you can more clearly see that the beads are made up of different pieces. The beads are protected by filigree caps and separated from each other by tiny glass spacer beads. The necklace closes with a jump ring. In very good vintage condition. The glass spacer beads has some wear on the inside.

More about vintage and condition . . . .

mail me

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Tags: